LCX LEASE
MAAKT HELDER

VEELGESTELDE VRAGEN PRIVATE LEASE

Algemeen

Wat is private lease?

Private lease is een vorm van autolease, waarbij het mogelijk is om als particulier een auto full operational te leasen. Tot voor kort was een auto leasen alleen gebruikelijk voor de zakelijke markt. Mede door het gemak en de goede reputatie neemt private lease toe in populariteit.

Wat is er inbegrepen in het leasetarief?

All Risk verzekering, WA en Casco
Afschrijving en rente
Reparatie, onderhoud, banden en onderdelen
Volle tank brandstof bij aflevering
Verhaalsbijstand
Vervangend vervoer
Pechhulp door heel Nederland
Deskundig personeel dat voor je klaarstaat
Persoonlijk dashboard en App
Wegenbelasting

Voor wie is private lease geschikt?

Wanneer er (direct) behoefte is aan mobiliteit en er geen financiële ruimte is om te investeren, is private lease de beste optie. Zo rijdt u snel in een nieuwe auto.

Wat zijn de voordelen van private leasing?

Geen investering
Rijden in een nieuwe auto
Een vast bedrag per maand
Positief effect op de maandlasten wegens gespreide betaling
Onderhoud/reparatie(s), verzekering en wegenbelasting zijn inbegrepen
Kan financieel aantrekkelijker zijn dan kopen

Wie is bij private lease de eigenaar van de auto?

De leasemaatschappij is juridisch eigenaar.

Kan ik het contract tussentijds beëindigen?

Dit is mogelijk, maar u dient dan rekening te houden met voortijdige beëindigingskosten. Deze kosten zijn afhankelijk van de resterende looptijd, het verschil in handelswaarde en de gecalculeerde boekwaarde en boeterente.

Om minder risico te lopen, is het mogelijk om u te verzekeren bij ontslag. Dit geldt voor inkomen uit loondienst. U betaalt een extra maandbedrag, maar bij ontslag kunt u de auto kosteloos inleveren indien gewenst. Dit geldt overigens niet bij alle modellen.

Aanvraag

Kom ik in aanmerking voor private lease?

Bent u particulier en heeft u inkomen uit een loondienst of als ondernemer, dan komt u in aanmerking voor private lease. Uiteraard volgt er wel een kredietcheck om te kijken of u kunt voldoen aan de financiële plichten.

Welke informatie hebben jullie nodig om een aanvraag in gang te zetten?

Om e.e.a. voorspoedig voor u te kunnen afhandelen, verzoeken wij onder andere de volgende informatie t.b.v. de financiële acceptatie paraat te hebben:

Kopie salarisstrook (niet ouder dan 2 maanden)
Voor ondernemers meest recente IB60
Kopie legitimatiebewijs/paspoort digitaal
NAW gegevens van berijder + kopie rijbewijs (beide kanten) digitaal
Indien van toepassing; verklaring schadevrije jaren

Is er sprake van een borg of aanbetaling?

Er is geen sprake van een aanbetaling. Wel van een borg. De hoogte wordt bepaald aan de hand van een kredietcheck nadat wij uw gegevens hebben ontvangen. De borg wordt netjes (zonder rente) geretourneerd wanneer de auto in goede staat wordt ingeleverd.

Word ik bij het BKR geregistreerd als ik ga leasen?

Ja, vanwege het private lease keurmerk is een BKR-registratie onderdeel van een private leasecontract.

Overig

Wat moet ik doen met mijn huidige auto? Kopen jullie deze?

Dit is zeker mogelijk. Na een offerte aanvraag kan er via uw “persoonlijke dashboard” klikken op “huidige auto inruilen”. Op basis van de ingevulde gegevens wordt er een bod gedaan op de auto. Gaat u hiermee akkoord, dan wordt de auto ingeleverd en gecontroleerd. Is alles in orde dan ontvangt u het bedrag direct op uw rekening!

Is het mogelijk om een proefrit te maken?

Ja dit is zeker mogelijk. De proefritten worden altijd op een zaterdag georganiseerd. Wilt u hier gebruik van maken, neem dan contact op.

Wat is het verschil tussen prive en zakelijk leasen?

Bij private leasing zijn een aantal zaken anders dan bij zakelijke leasing. Naast een verschil in de getoonde tarieven (BTW vermelding), is de bijtelling er hier ook één van. Wanneer men een auto private leaset, dan is er geen sprake van bijtelling. Dit is bij zakelijk leasen wel het geval.

Ook de voorwaarden verschillen. Bij private lease heeft men te maken met consumenten wetgeving en het huurrecht voor particulieren. Anders dan de mantelovereenkomst bij zakelijk leasen.

Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9.3

Shortlease
 • “Men doet wat men zegt! Perfecte service en afhandeling, Zaken gedaan m.b.t. bemiddeling overname leasecontract via BMW Lease”

  Patrick Orbon
  Patrick OrbonJMF Projects B.V.
 • “Wij hebben meerdere keren auto's geleast via LeasecarXchange. Ze staan altijd klaar om te helpen, zijn snel, flexibel en zetten zich in om de wensen van de klant te kunnen realiseren.”

  Erik Pas
  Erik PasJij®
 • “Ik ben al een flink aantal jaren klant en gedurende deze tijd heeft LCX al 4 maal een nieuwe lease auto voor mij geregeld. Telkens naar volle tevredenheid.”

  Nathalie Doran
  Nathalie DoranCare@dvice B.V.

085 2733 556

info@lcx-lease.nl

Delftechpark 11 | 2628 XJ Delft